Monthly archive for april 2016

Nya kollegor i NTK

Styrelsen NTK 160419

Nätverket för Telekomanvändare – NTK hade sitt årsmöte i förra veckan. På mötet valdes en ny styrelse för verksamhetsåret 2016-2017.

Den nya styrelsen består av (från vänster och förutom mig): Bertil Nordlund (Knowit), Kent Sävåsen (2improve), Pedra Herdegen (Pensionsmyndigheten), Linda Germundsson (Skanska), Lars-Gunnar Olsson (Stora Enso) och längst till höger Jukka Ristijärvi (Telemanagement), ordförande.

Ny valberedning

Vid årsmötet valde Roland Pihlström (Kalix Tele24) att avgå ur styrelsen och vi finner honom numera tillsammans med Ragnar Jacobsson (Sentensia) i föreningens valberedning. Anne Serving, lång och trogen som engagerad i föreningen valde att sluta vid årsmötet. Alf Kjeller är forfarande generalsekreterare.

Det ska bli jättekul att arbeta med den nya styrelsen och med min nya kollega, Kenta!

Workshop i Oslo

Oslo 160414 600x (3)

I förra veckan var jag i vårt grannland Norge, närmare bestämt i Oslo. Jag var på ett kunduppdrag där jag skulle hålla en team workshop kring förbättringar av en intern IT-servicedesk.

Det var (och är) ett intressant uppdrag där jag får vara med i en spännande utveckling och samtidigt lära mig en hel del om de nya krav som ställs på IT support.

Oslo 160414 600x (2)

Oslo 160414 600x (1)

Bilderna ovan är från kundens personalrestaurang. Fantastisk vy över ett vackert Oslo.

Telia Connect2Business

Telia C2B 160411 (4)

Igår ägde Telia Connect2Business rum på Stockholm Waterfront och jag var på plats.

Trendspaning

Trendspaning och koll på vad de stora leverantörerna har som fokus är viktig del i konsultrollen.

Kundens resa, mobila medarbetarna och ”koll på alla kundkanaler” går som en röd tråd genom rätt mycket och det är ju viktigt.

Telia C2B 160411 (2)

Många intressanta talare

Talarna var Telias Sveriges VD Hélène Barnekow, entreprenören Peter Hinssen som skrivit boken ”The Network Always Wins”, Rikard Mäki från Volvo Construction Equipment, Stockholm Stads CIO Ann Hellenius, Arne Andersson, PostNord, Charlotta Rehnman som är chef Telia företag och Peter Burman från Boliden.

Avslutade gjorde Greg Verdino som pratade kring digitalisering. Allt avslutades med det traditionella minglet på kvällen.

Telia C2B 160411 (1)

Bra inspel och insikter

Det var många bra inspel och insikter om Digitaliseringens möjligheter.

Den allra viktigaste är att det krävs möten mellan människor med olika erfarenheter och kompetens för framgång i utvecklingen.

Mer information

För dig som inte kunde närvara finns det mer information på Telias Connect2Business sida.