Monthly archive for februari 2016

Tillfällig filial i Berlin

CCW2016

Nya intryck och tankar är bra att få. Den här veckan förflyttar vi verksamheten till Berlin.

Ett besök på Contact Center World (CCW 2016) gör jag med min samarbetspartner i Teleutbildningar.se –  Alf Kjeller på Alf Kjeller Konsult AB

Vi hoppas på en del nya intryck och hur tankarna går hos olika Contact Center och leverantörer. Som seniora konsulter har vi en stor erfarenhet att ösa ur MEN vi vill gärna se och höra hur de tänker som ligger i utvecklingens framkant. Både de som har en stor hemmamarknad och de som jobbar över en eller flera landsgränser.

Vi vill gärna komplettera våra erbjudande både som telekonsulter och som utbildare inom Contact Center management.

Utbildningsplanering

Under tiden i Berlin passar vi också på att ha en av våra årliga planeringskonferenser. Det är en helt ny utbildning i bemanningsplanering och en utvecklad och förlängd utbildning i Contact Center management som ska planeras och ”byggas”.

CCW 2016

Contact Center World 2016 är det största eventet inom kundservice i Europa och äger rum mellan den 22-25 februari på Estrel Convention Centre i Berlin.

Förra året lockade eventet ca 7 600 besökare. Man beräknar att det i år ska vara ca 250 olika utställare från 19 länder samlade. Däribland Interactive Intelligence, Mitel, Avaya, Sykes,Competella, Enghouse, Genesys och Plantronics med flera företag.

Förutom utställningen är det föreläsningar, plenumdiskussioner och mingel. Vi ska försöka suga åt oss så mycket vi kan från utställarna och plenumdiskussionerna och knyta så många kontakter vi kan.

Trender 2016 – intressant frukostmöte med NTK

160204-Nätverksmöte-40

Vart är vi på väg?

Nätverket för Telekomanvändare – NTK hade ett intressant nätverksmöte/frukostmöte den 4 februari. Platsen var Skanskas huvudkontor i Stockholm och ämnet var om ”Trender att hålla koll på 2016”.

Mötet leddes av NTKs ordförande Jukka Ristijärvi, som förutom att vara ordförande är VD på Telemanagement, och Bertil Nordlund som förutom att vara styrelsemedlem NTK också är VD för Knowit Business Consulting.

De presenterade en trendanalys utifrån sina erfarenheter och den bild som de har utifrån hur telekomleverantörer och företags/myndighetskunder agerar och planerar att agera. Självklart blev det mycket diskuterande bland oss som var med.

Min samarbetspartner Alf Kjeller och tillika generalsekreterare i NTK  har skrivit ett intressant blogginlägg på sin hemsida som du kan hitta här.

Nästa nätverksmöte 19 april

Nästa nätverksmöte är den 19 april samtidigt som NTK håller årsmöte och jag kommer lägga upp inbjudan när den kommer ut.

Nytt nyhetsbrev Teleutbildningar.se

Nyhetbrev 1602

 

Nu är ett nytt nyhetsbrev ute från Teleutbildningar.se med information om klara utbildningstillfällen under 2016.

Teleansvar

Utbildningen i Teleansvar kommer hållas 15-16 mars och 28-29 september.

Contact Center management

Utbildningen i Contact Center management, numer en tvådagarsutbildning, kommer hållas 13-14 april och 26-27 oktober.

Nyhetsbrevet

Här hittar du hela nyhetsbrevet. Om du vill prenumerera på nyhetsbrevet så skicka ett mail så lägger vi upp dig i sändlistan.