Monthly archive for maj 2015

Inbjudan: Contact Center management 2 oktober

Inbjudan: Contact Center management 2 oktober

Vägen-till-framgång1

Nu kör vi igång igen med vår utbildning i Contact Center management. Vår grundkurs i Contact Center management ger dig en bra baskunskap att skapa långsiktigt bra och säker service och tillgänglighet i Ditt Contact Center.

Kursen tar upp angelägna och grundläggande frågor, problem och lösningar för arbetet med Contact Center management – detaljerat men än dock enkelt och snabbt tillämpbart. Vi går igenom metoder som kan användas vid driften av de flesta Contact Centers, det handlar bl a om

  • Datainsamling, statistik och mål
  • Prognosarbete
  • Bemanningskalkylering
  • Schemafrågor

Läs mer om innehållet här.

Kursledare: Jerry Nilsson och Alf Kjeller
Datum: 2 oktober
Plats: Stockholm (lokal blir klart inom kort)
Kostnad: 3 950 kr exkl moms. I avgiften ingår lunch och fika
Anmälan: via denna länk. Om du vill ha mer information om utbildningen slå en signal eller maila till Jerry Nilsson. Denna utbildning genomförs i samarbete med SundCom.

Teleutbildningar stående 150x109

Logga Sundcom

 

 

Inbjudan: Teleansvar 30 september – 1 oktober

Några roller

Att arbeta med ett teleansvar eller att ansvara för någon del i samtalets långa väg genom företaget är inte det lättaste alla gånger. Ena veckan kan man få skäll för att det gamla telefonisystemet inte fungerar som det ska, den andra gnäller kollegorna för att de inte förstår hur det fungerar.

Telefoni är inte bara en växel eller enskild telefon. Det är ett samspel mellan service, ekonomi, teknik och beteende. De utbildningar som finns är ofta systemutbildningar eller utbildningar i olika professioner t ex hur du tecknar avtal, chefsutbildning, ekonomi utbildning eller liknande. Men hur får du ihop det? Här är utbildningen fungerar som ”kittet” mellan dessa olika utbildningar.

Ut innehållet:
Utbildningen är sammansatt olika block: – Samband teknik, ekonomi och service – Allmän telefonikunskap – Krishantering – Telefonist – Kundtjänst – Användarutbildning och information – Leverantörsstyrning – Ekonomi.

Länk till innehåll

Kursledare: Alf Kjeller och Jerry Nilsson
Datum: 30 september – 1 oktober
Plats: Stockholm (lokal ej klar)
Kostnad: 9 850 kr exkl moms. I avgiften ingår lunch och fika båda dagarna samt gemensam middag måndag kväll.
Anmälan: via denna länk. Om du vill ha mer information om utbildningen slå en signal eller maila till Alf Kjeller.

Teleutbildningar liggande 194x43

Denna utbildning genomförs i samarbete med SundCom.

Logga Sundcom

Inte bara vita fläckar på Gotland

Blogg NTK 150518

 

Täckningsfrågan är fortfarande ett ämne högt på Nätveket för Telekomanvändare – NTKs agenda. Här är ett nytt inlägg i debatten – denna gång i form av ett blogginlägg från mig:

Anne Serving, ordförande i NTKs valberedning, har skrivit ett bra inlägg om täckningen på Gotland. Det är tyvärr så att täckningsproblem inte är isolerat till några få platser utan uppträder här och var i Sverige. Här ett exempel från Skåne:

”Byn Rörum är full av företag som genererar skatteintäkter och drar besökare till sig. Men det kunde fungera mycket bättre för företagarna. Betalterminalerna går inte alltid att använda eftersom mobilnätet har så dålig täckning.

– Det händer att vi inte kan ta betalt utan får skriva lappar med folks namn, telefonnummer och personnummer. De får komma hit och betala senare om de inte har kontanter med sig, säger Lars Andersson, krögare som driver Franskans creperi i Rörum.”

(källa: SVT Nyheter Skåne)

Om man tittar på den här typen av inslag eller söker på ”dålig täckning” på nätet så tycks det finnas massor av ”vita fläckar” runt om i vårt avlånga land i byar, samhällen och längs massor av vägsträckor.

Detta handlar inte bara om något som man lite med glimten i ögat kunde beteckna som dagens ”I-landsproblem” huruvida det går eller inte går att se en film på någon play-tjänst. Det här handlar i mångt och mycket om företag (företrädesvis små- och medelstora företag) vars existens hotas av att man år 2015 inte kan ta betalt, inte hålla kontakt med kunder och leverantörer eller sköta sin marknadsföring digitalt.

Av och till pratas det om IT, mobilitet och digitalisering som det femte trafikslaget. Det är hög tid för riksdag och regering och inte minst befintliga operatörer att ta ett heltäckande grepp på frågor som rör mobilitet och täckning. Alla riksdagspartier som enas kring att privat företagande är grunden för sysselsättningen i det här landet bör ta sitt ansvar och också skapa förutsättningar för företagens existens. Oavsett var man är lokaliserad måste man se till att byvägen inte är den enda öppna kommunikationsvägen, utan även den digitala kommunikationsvägen måste hållas öppen – stabil och säker samt med tillräcklig kapacitet.

Om mobilitet och täckning handlar NTKs nästa medlemsmöte/nätverksmöte den 27/5 i Stockholm.

 

 

Blir det en tummetott?

Skylt KABEL 140808 (3)

Min samarbetspartner och tillika generalsekreterare i NTK- Alf Kjeller, har just publicerat ett nytt inlägg i debatten kring mobiltäckning på Nätverket för Telekomanvändares – NTKs hemsida:

”Vi har hört det förut. Flera gånger i olika skepnader: ”hela Sverige ska leva”, ”vi ska satsa på landsbygden”, ”det är ett Sverige” etc etc. I förrgår återigen i Ett Sverige – debatten i SVT.

På en av frågorna i chatten efter debatten om varför mobilmaster inte är statlig infrastruktur medans TV master är det svarar vår landsbygdsminister Sven-Erik Bucht: ”Det är privata operatörer som har frekvenstillstånden för mobiltelefoni. Däremot behövs en bättre politisk styrning hur det hanteras för marknaden kommer aldrig att lösa glesbygdens problematik”

Om vi ska ha ett levande Sverige behöver vi ha fungerande telekommunikationer och tillgång till Internet i hela Sverige. Kommunikation är förutsättningen för vår välfärd och förutsättningen för ett fungerande samhälls-, och näringsliv. Trots detta är det fortfarande stora problem med både mobil täckning och tillgång till mobilt bredband i stora delar av Sverige.

Så nog sjutton behövs det en bättre politisk styrning. Rejäla krafttag skulle jag säga. Och det är nu.

Men jag tror vad jag vill på att det kommer hända något den här gången heller. Det blir nog kanske kvar en tummetott av den politiska styrningen. Säkert bara ytterligare en utredning som läggs i malpåse”