Arkiv för teleutbildningar.se Kategorin

Missa inte nyheterna från Teleutbildningar.se

Följ Teleutbildningar.se på LinkedIn

Som några av er kanske vet håller vi en del utbildningar. Bland annat inom telefoni, Contact Center, Bemanningsplanering och Voice Management. Visserligen publicerar vi de flesta nyheterna kring utbildningarna även här men om du mer hänger på LinkedIn så varför inte följa Teleutbildningar.se där?  Då kommer våra utbildningsnyheter upp direkt i ditt flöde. Här hittar du länken till företagssidan. Välkommen!

Gå en UGL utbildning 2019

UGL lär dig mycket om dig själv och om hur grupper fungerar

UGL lär dig mycket om dig själv och om hur grupper fungerar

Vågar du vara dig själv, verkligen känna och tycka det du vill?

Utveckling av Grupp och Ledare (UGL) har i mer än femton år varit en av Sveriges mest uppskattade ledarskapsutbildningar för näringsliv, kommun och landsting. Inom vårt samarbete Teleutbildningar.se kan vi nu erbjuda denna fantastiska utbildning till ett specialpris via ett samarbete med HK partner.

Inom Teleutbildningar.se har själva erfarenhet från att ha gått en UGL. Vår kursledare och min kollega Alf Kjeller har själv gått den och den har betytt väldigt mycket för honom. Både rent personligt och i sitt arbete som konsult, utbildare och ledare. Vi tycker verkligen du ska investera i dig själv och gå denna utbildning om du inte redan gjort det.

I många år har den även varit obligatorisk för befäl inom polis, militär och räddningstjänst. Mer än 100 000 personer har genomgått utbildningen och intresset växer för varje år. Vi arbetar utifrån UGL2016FHS.

UGL ger unika kunskaper i personlig utveckling och ledarskap. Kursen bygger på vetenskapligt prövade teorier om ledarskap och gruppers utveckling.

Upplevelsebaserad inlärning gör att du kommer alltid komma ihåg din Ugl-vecka.

Utbildningsmålet

 • Individuell utveckling genom större självinsikt och ökat självförtroende.
 • Ökad effektivitet i en grupp genom respekt och förståelse för olikheter.
 • Kunna hantera konflikter, förbättra kommunikation och beslutsfattning.
 • Ge ökad kunskap om situations anpassat ledarskap och gruppers utveckling.

Feedback är en viktig ingrediens i UGL

Att hitta styrkor och förstå sina svagheter är viktigt för alla, men kanske speciellt för chefer
och ledare. Självinsikt ökar även förmågan att förstå andra människors beteenden. Feedback
är ett viktigt redskap i ledarskapet och att det är viktigt att det ges på rätt sätt.

Upplägg

UGL hålls under fem dagar, internat, i en grupp med åtta till tolv deltagare och med två handledare som är utexaminerade och licensierade av Försvarshögskolan.

Dagarna är krävande och kvällsarbete förekommer varje kväll. Det går därför inte att planera in andra aktiviteter under dagarna. Det är inte heller tillåtet att komma och gå under kursen.

Vilka bör gå UGL?

Kursen passar alla som arbetar med andra människor – chefer, projektledare, utbildare, lärare, vårdpersonal, säljare etc.

Den passar lika bra för personer i ledande befattningar som för medarbetarna.

Vad ingår i priset?

Utbildningen sker i internatform med start på måndag och avslutning på fredag. I priset ingår utbildningen, utbildningsmaterial, kost och 4 nätters logi i Mullsjö/Jönköping på Björkhaga Hotell och Konferens. Specialpris via Teleutbildningar.se är 22 450 kronor exklusive moms.

Datum 2019

 • Vecka 11, start 11/3 till 15/3
 • Vecka 15, start 8/4 till 12/4
 • Vecka 20, start 13/5 till 17/5
 • Vecka 26, start 24/6 till 28/6
 • Vecka 43, start 21/10 till 25/10
 • Vecka 48, start 25/11 till 29/11

Anmälan och mer information

Anmälan till utbildningen kan du göra här. Mer information om UGL hittar du på Teleutbildningar.se. Om du har frågor får du självklart höra av dig direkt till Alf så kan han berätta mer.

Kundrelation och kundservice

För någon vecka sedan hade jag som ena halvan av Teleutbildningar.se nöjet att prata kundrelationer och kundservice på en medarbetardag för ett 40-tal IT-anställda i en västsvensk kommun.

Förmiddagen ägandes åt att skapa förståelse för vikten av bra kundupplevelser, oavsett om det är en extern eller intern kund.

Vi pratade och jobbade mycket med att se skillnaden på att även om vi har jättebra leveranser, håller våra SLAer etc så kan kundupplevelsen ändå ibland inte bli så bra.

Det kan vara små detaljer i samtal eller mailsvar som kan ställa till det.

Förmiddagen avslutades med att jag gick igenom mina upplevda framgångsfaktorer i en bra supportorganisation. Det var inspirerande och kul att möta avdelningen. Om du är intresserad av ett liknande upplägg – kontakta oss gärna så kommer jag eller min kollega ut till er och er organisation.

Kreativ eftermiddag kring Teleutbildningar.se

Alf Kjeller och Jerry Nilsson på eftermiddagsmöte

Foto: Alf Kjeller

En eftermiddag med kreativa idéer kring ledarskap, projektledning och utbildning för Teleutbildningar.se med Alf KjellerAlf Kjeller Konsult AB

Vi kom på att vi tillsammans har vi över 60 års erfarenhet inom kundmöte och kundkontakt och det kommer bli många år till. Tiden går snabbt när man gör något man brinner för 

Under hösten kommer vi återkomma med lite spännande nyheter. Håll utkik!

Teleutbildningar i höst

De öppna utbildningarna vi planerat för Teleutbildningar.se i höst är:

UGL – Utveckling av grupp och ledare

22-26 oktober
26-30 november

Läs mer om UGL här

Voice Management

7-8 november (2 dagars)
22 november (1 dagars)

Läs mer om Voice Management här

Contact Center Management

24-25 oktober (2 dagars)
22 november (1 dagars)

Läs mer om Contact Center Management här

Alf Kjeller Konsult AB – Supplier of the Year

Alf Kjeller med sitt pris. Foto: Tobias Holfelt

Alf Kjeller Konsult AB – Supplier of the Year

Stort grattis till min kollega och partner inom Teleutbildningar.se Alf Kjeller vars bolag Alf Kjeller Konsult AB den 21 mars under SGLCC Awards blev tilldelad priset ”Supplier of the Year”.

Motiveringen till priset:

”For his pioneering efforts to bring the community together, commitment and leadership, we are proud to have Alf Kjeller Konsult as a part of SGLCC”

SGLCC Diversity Award 2017 gick till Swedavia och Ally of the Year gick till Fredrik Fredriksson. Bilder och mer info om galan finns på SGLCCs Facebooksida.

Om SGLCC

SGLCC – Scandinavian Gay & Lesbian Chamber of Commerce – är en skandinavisk hbt-handelskammare och plattform för möten och affärsutveckling för HBT-ägda företag, övrigt näringsliv och multinationella företag.

Handelskammaren samarbetar nära med andra handelskamrar i Stockholm. Amerikanska Handelskammaren i Stockholm, Schweiziska handelskammaren i Stockholm, Holländska Handelskammaren i Stockholm samt den Franska Handelskammaren i Stockholm.

Dags för UGL utbildning i år?

Datum för UGL utbildningar 2018

Nu är datum klara för våra UGL utbildningar vi erbjuder under Teleutbildningar.se under 2018. Utbildningarna kommer ske under vecka 11vecka 17vecka 22vecka 26vecka 43 och vecka 48. Alla utbildningarna kommer hållas på Björkhaga Hotell och Konferens i Mullsjö.

I priset på 21 750 kr exkl moms ingår utbildningsmaterial, mat och 4 nätters logi. Under vecka 48 ingår dessutom det populära julbordet.

För mer information om utbildningen hör av dig till min kollega Alf Kjeller som är utbildningsansvarig.

Som tidigare år är UGL utbildningen ett samarbete med HK-partner.

Om UGL

UGL är Sveriges mest efterfrågade ledarskapsutbildning. Vi tycker det är en av de bästa utvecklande utbildningarna som finns idag.

Oavsett om du är chef eller inte, så ger dig en UGL utbildning en bra grund att stå på när det gäller att utveckla dig själv och att förstå hur grupper fungerar och utvecklas.

Välkommen!

Möt Teleutbildningar.se på AFTTs konferens

Teleutbildningar.se plats på AFTTs konferens i april

Användarföreningen för tjänstebaserad telefonis nästa konferens i april kommer min samarbetspartner Alf Kjeller, Alf Kjeller Konsult AB och jag vara på plats med Teleutbildningar.se.

Jag kommer hålla ett seminariepass dag 1 kring våra gemensamma erfarenheter om hur man bygger en framgångsrik support. Genom åren har vi ju varit med om det mesta och har erfarenheter av både saker som gått bra, och saker som mindre bra. Med det som utgångspunkt kommer vi hålla ett av konferensens seminarier.

Tyvärr Alf inte vara med under själva seminariet utan måste avvika då några timmar för NTKs års-, och nätverksmöte som tyvärr krockar.

Hur bygger jag en framgångsrik support?

Det seminarie som vi kommer ha kretsar kring våra erfarenheter kring hur man bygger en framgångsrik support. En stor byggjätte och dess IT service samt stora försäkringsbolagets Telekomsupport har ställts inför många utmaningar genom åren. Behov av bättre kundupplevelser, effektivisering, att lägga till fler användare, och IT-konton, men inte anställa fler i supporten.

Vi kommer visa med praktiska tips hur utmaningar kunnat hanteras i våra kundcase samt några andra exempel. En berättelse om hur det går att vända flera negativa trender till positiva upplevelser för kunder, anställda och leverantörer.

Utbildning och information har gått som en röd tråd genom projekten och vi avslutar med att ge vår syn på detta. Den som är med får stora möjligheter att ställa frågor och föra diskussion om olika frågor.

Välkommen att lyssna på mig – torsdagen 6 april mellan 13:45 och 14:30.

Om konferensen

Årets tema är ”Uppkopplad, på – eller avkopplad – Hur kommunicerar vi 2020?” och äger rum den 6-7 april på Skogshem & Wijk, Lidingö. Start på kvällen den 5:e med en ”meet-and-greet” och kvällsvickning för de som kommer dagen innan. Sen startar själva konferensen på torsdagen 09:00 och avslutas på fredagen ca 14:00. Sedvanlig middag med mingel på torsdag kväll.

Mer information om årets konferens finns på AFTTs hemsida där du också kan anmäla dig om du vill komma med.

Om AFTT

Användarföreningen för tjänstebaserad telefoni (AFTT) är ett forum för alla som köper telefoni som tjänst och bildades i november 1998, då under namnet ”Centrex användarförening”. Varje år anordnar de en eller flera konferenser. AFTT är till för såväl små som stora företag och för personer som arbetar med tele- och datakommunikation.

Föreningen arbetar ideellt för:

 • att främja medlemmarnas erfarenhetsutbyte inom produktområdet tjänstebaserad telefoni
 • att bygga upp ett nätverk mellan medlemmarna
 • att stödja medlemmarnas kompetensutveckling
 • att genom sina medlemmar påverka leverantörerna med önskemål och krav
 • att stimulera utvecklings- och utnyttjandeidéer
 • att förmedla information

Utbildningar 2017 Teleutbildningar.se

Planerade öppna utbildningar 2017

Vi har inom samarbetet Teleutbildningar.se uppdaterat med vårens och i vissa fall också höstens kursdatum. Allt är inte helt klart och vi kommer eventuellt att komplettera med fler datum för Contact center management  och Voice management längre fram i år.

Contact Center management

Två öppna utbildningar inom Contact Center management är planerade i år, 17-18 maj samt 15-16 november. Båda utbildningarna planerar vi hålla i Stockholm. Utbildningen sker i samarbete med SundCom.

Utbildningen vänder sig till dig som leder eller har en ledande befattning i ett Contact Center. Verksamheten kan vara i privat eller offentlig sektor. Innehållet är användbart oavsett om det är en publik Kundtjänst eller intern Servicedesk.

Voice management

I höst planerar vi hålla en öppen utbildning inom Voice management den 11-12 oktober. Platsen för den utbildningen planeras också vara i Stockholm. Även denna utbildning sker i samarbete med SundCom.

Utbildningen tar upp flera områden såsom teknik, sambandet mellan telefonist – kundtjänst – användare, ekonomi och service. Du får också lära dig mer om krishantering, hur du organiserar kundtjänster samt policys och rutiner. Den dig en bra grund för mer specificerade telefoniutbildningar.

UGL – Utveckling av Grupp och Ledare

I år kommer vår samarbetspartner HK Partner att hålla sin UGL utbildning (Utveckling av Grupp och Ledare) vid följande tillfällen; vecka 11, vecka 17, vecka 26, vecka 43, vecka 45 och vecka 48. Alla utbildningstillfällen kommer vara internat i Mullsjö. UGL är Sveriges mesta och populäraste ledarskapsutbildning.

Kursanmälan eller frågor

Välkommen att höra av dig om du har några frågor eller vill anmäla dig till någon av Teleutbildningar.se’s utbildningar

 

Om Teleutbildningar.se

Teleutbildningar.se är ett samarbete mellan mig och Alf KjellerAlf Kjeller Konsult. Vi är erfarna konsulter inom teleområdet och vi vill vara ambassadörer för hantverket ”telefoni”. Vi är inget utbildningsföretag och vi försöker inte konkurrera med andra bolag som genomför olika utbildningar.

Vårt mål för Contact Center management och Voice management är att vara ”kittet” mellan rena teknik/systemutbildningar och utbildningar i t ex projektledning och ITIL.

Hos oss får du en dos av allt det som inte brukar ingå i vanliga utbildningar och dessutom Sveriges bästa och största ledarskapsutbildning – UGL.

Dags för Utveckling av Grupp och Ledare – UGL

Group of Students with Hands in Stack, Teamwork. Education conce

Utveckling av Grupp och Ledare – UGL

Denna vecka kör vi inom samarbetet Teleutbildningar.se en ny omgång av Sveriges mest efterfrågade ledarskapsutbildning – UGL (utveckling av Grupp och Ledare). Vi tycker det är en av de bästa utvecklande utbildningarna som finns idag. Och vi är stolta över att vi kan erbjuda den till våra kunder till ett specialpris.

En bra grund att stå på

Oavsett om du är chef eller inte, så ger dig en UGL utbildning en bra grund att stå på när det gäller att utveckla dig själv och att förstå hur grupper fungerar och utvecklas. Utbildningen sker i samarbete med HK Partner.

Intresserad?

Om du vill veta mer kontakta oss eller läs mer på Teleutbildningar.se.