Arkiv för Nyhet Kategorin

God Jul och Gott nytt år!

Hej alla kunder, kollegor och vänner!

Årets julgåvor från Call Center Management går till Läkare utan gränser och Operation smile. Med detta ber jag att få önska er alla:

God Jul

och

Gott Nytt År

/Jerry

På plats på telekom Idag Live: Connect 18

I veckan var jag tillsammans med Alf Kjeller på Telekom Idag Live: Connect18. Det var en heldag med utveckling inom AI, Contact Center/kundtjänst och UC.

Det händer väldigt mycket just nu inom framförallt det automatiserade kundmötet. AI (artificiell intelligens), Chat Bot och liknande i kombination med de traditionella kanaler vi har idag (Sociala medier, telefon, e-post och web) kommer förändra våra förutsättningar för kundmötet och i sin tur hur vi arbetar.

Dagen var trevlig och det var kul att träffa andra i branschen. Partners, nuvarande kollegor, fd arbetskollegor, nuvarande leverantörer och fd leverantörer.

God Jul och Gott nytt år!

unicef-2016

God Jul och Gott nytt år!

Årets julgåva från Call Center Management går till UNICEF. Tack till alla kunder, samarbetspartners och vänner som möjliggjort detta och ett jättetack för bra samarbete under året!

Tillfällig filial i Berlin

CCW2016

Nya intryck och tankar är bra att få. Den här veckan förflyttar vi verksamheten till Berlin.

Ett besök på Contact Center World (CCW 2016) gör jag med min samarbetspartner i Teleutbildningar.se –  Alf Kjeller på Alf Kjeller Konsult AB

Vi hoppas på en del nya intryck och hur tankarna går hos olika Contact Center och leverantörer. Som seniora konsulter har vi en stor erfarenhet att ösa ur MEN vi vill gärna se och höra hur de tänker som ligger i utvecklingens framkant. Både de som har en stor hemmamarknad och de som jobbar över en eller flera landsgränser.

Vi vill gärna komplettera våra erbjudande både som telekonsulter och som utbildare inom Contact Center management.

Utbildningsplanering

Under tiden i Berlin passar vi också på att ha en av våra årliga planeringskonferenser. Det är en helt ny utbildning i bemanningsplanering och en utvecklad och förlängd utbildning i Contact Center management som ska planeras och ”byggas”.

CCW 2016

Contact Center World 2016 är det största eventet inom kundservice i Europa och äger rum mellan den 22-25 februari på Estrel Convention Centre i Berlin.

Förra året lockade eventet ca 7 600 besökare. Man beräknar att det i år ska vara ca 250 olika utställare från 19 länder samlade. Däribland Interactive Intelligence, Mitel, Avaya, Sykes,Competella, Enghouse, Genesys och Plantronics med flera företag.

Förutom utställningen är det föreläsningar, plenumdiskussioner och mingel. Vi ska försöka suga åt oss så mycket vi kan från utställarna och plenumdiskussionerna och knyta så många kontakter vi kan.

God jul och Gott nytt år

Gåvobevis jul CCM 2016 1

Årets julgåva från Call Center Management går till UNICEF och deras arbete med barn på flykt.

Jag tackar kunder, kollegor, partners och alla goda vänner för ett gott samarbete under året. Vi ses 2016!

Gåvobevis jul CCM 2016 2

Mitel konsultdag

Mitel 151118

Intressant förmiddag hos Mitel om deras utveckling inom Contact Center.
Bra intryck och insikter om en plattform som ständigt utvecklas för att möte kraven på en äkta Omni-channel verksamhet.

Äntligen möter man också behoven av att telefonist och Contact Center agent kan jobba som både och.

Givande förmiddag som var väl investerad tid.

Mitel är fd Ericssons växlar och Aastra. Mer information om Mitel hittar du på deras hemsida.

Nytt uppdrag: Utveckling av nordisk IT Servicedesk

Jerry driftsättnming 1411

I förra veckan påbörjade jag ett nytt uppdrag för ett av landets större företag inom fastighet och konstruktion. Uppdraget gäller nuläge och aktivitetsplaner för utveckling och effektivisering av deras IT Servicedesk för de nordiska användarna.

Ser fram emot att kunna bidra med både bättre kundupplevelser och en effektiviserad verksamhet!